Неуведомени и неявили се роднини са причината разпоредителното заседание  Николай

...
</TD
>Неуведомени и неявили се роднини са причината разпоредителното заседание  Николай
Коментари Харесай

Делото за тройното убийство в Рогош не започна

Неуведомени и неявили се родственици са повода разпоредителното заседание  Николай Христов от село Рогош да не стартира през вчерашния ден. Той е упрекнат за гибелта на своя чичо Енчо Манолов и синовете му Стефан и Веселин, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Според представителя на държавното обвиняване две сестри и брат на застреляния  мъж би трябвало да бъдат призовани и те персонално да решат дали ще се конституират като частни обвинители и граждански ищци в процеса.

Адвокатат Будаков, който съставлява околните на убитите, не се съгласи с предлагането на прокурора и пожела делото да стартира. Според него околните могат да превят претенции единствено в случай че са живели дружно с потърпевшия.

Защитникът на Христов пък се съгласи със мнението на прокурора.

В решението си арбитър Нина Кузманова посочи, че несъмнено сестрите и братята на Енчо не са от кръга на директните наследници, само че са лица, имащи право да претендират за обещетение от претърпяната загуба на техен родственик. По-нататък в процеса ще се обяснява дали те имат прочувствена връзка с умрелия и търпят болки и премеждия. 

Разпоредителното съвещание бе отсрочено за 29 февруари от 9:30 часа.

Припомняме, че Христов е упрекнат, че на  06.08.2022 година в с. Рогош посредством потребление на огнестрелно оръжие - едноцевна, гладкоцевна пушка, съзнателно е умъртвил повече трима мъже, както й е направил опит съзнателно да умъртви 51-годишна жена.

Убиецът и потърпевшите са били родственици и живеели в един двор, в който имало постройки. Те спорили за тяхната благосъстоятелност. Конфликтът сред роднините ескалирал и Христов насочва обидна имитация към Енчо. Часове по-късно негови родственици отишли в къщата на Николай Христов и почнали да чупят външното остъкление.

В този миг Христов изважда държаната от него противозаконна пушка и разкрил пукотевица по тях. Те получили тежки пострадвания, вследствие на които настъпила гибелта им. При случая е била ранена жена, която е била настанена в болничното заведение за лекуване.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР